Разкриха какви са условията, при които отборът на Наполи може да подпише със звездата на Манчестър Юнайтед - Кристиано Роналдо. Според „Rai Sport“, агентът на 37-годишния португалец - Жорже Мендеш, комуникира с италианския клуб от името на „червените дяволи“.

Наполи ще вземе Кристиано под наем, но очаква да получи 130 милиона евро за нападателя Виктор Осимен, а също така иска Юнайтед да плаща цялата заплата на Роналдо. В същото време „червените дяволи“ трябва да поемат прехвърлянето на пет процента от трансферната сума към ФИФА и УЕФА.

Според „Gazzetta dello Sport“ пък „партенопеите“ искат от Юнайтед да плащат 80% от заплата на Роналдо, но и да покрият всички комисионни по сделките, в допълнение на 130-те милиона за Осимен.

Треньорът на Наполи Лучано Спалети вече заяви, че би искал да има Роналдо в състава си. Този на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, обаче продължава да настоява, че не желае да се разделя с португалския национал.

„Планираме да продължим с него. Затова искаме той да остане. Така че това е, което искаме“, заяви Тен Хаг след победата над Саутхемптън в събота Тен Хаг пред „Sky Sports“.