Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо е възложил на агентите си да започнат работа по неговото завръщане в Реал Мадрид през лятото. 36-годишният португалец има договор с торинци до края на следващия сезон, но изглежда е готов да си тръгне от Торино година по-рано.

След поредното отпадане на Юве в доста ранна фаза от елиминациите в Шампионската лига, се появиха слухове, че петкратният носител на „Златната топка“ може да се върне обратно в Манчестър Юнайтед или в Реал Мадрид в края на сезона. Италианският шампион държи да не изпусне Роналдо без пари и затова може да се наложи да го продаде след края на кампанията.

Според „Eurosport“, Роналдо е инструктирал своя агент Жожхе Мендеш да му осигури завръщането на „Сантиаго Бернабеу“ през лятото. Евентуалната сделка може да задоволи всички страни, като Ювентус има сериозни финансови проблеми заради пандемията от COVID-19 и може да се наложи да продаде португалеца и заради високата му заплата, която възлиза на около 600 000 евро на седмица. Испанските шампиони пък търсят опции подсилване на атаката си.

Смята се, че „Лос Бланкос“ се интересуват силно от Килиан Мбаре от ПСЖ и Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, но може и да не успеят да намерят нужните средства за техните трансфери сега, а да изчакат лятото на 2022 година. Тогава Мбапе може да стане свободен агент, ако не поднови договора си с парижани, а в контракта на Халанд се активира клаузата за откупуване от около 75 милиона евро.

Наставникът на Реал Зинедин Зидан заяви наскоро, че не изключва завръщане на Роналдо в клуба.  За това говори и един от директорите на „белите“ - Емилио Бутрагеньо.