Ръководството на Рома възнамерява да продаде привлечения преди началото на сезона страж Робин Олсен. В римския гранд са останали много разочаровани от шведския национал и вече са идентифицирали заместник в лицето на Кевин Трап от Пари Сен Жермен.

В петък треньорът на Рома Клаудио Раниери потвърди в своята пресконференция, че 29-годишният Олсен за втори пореден мач ще остане резерва за сметка на Антонио Миранте. Скандинавецът дотук е сочен като едно от слабите звена в отбраната, като анализаторите в Италия са категорични в оценките колко далеч се намира той в сравнение с бразилския си предшественик.

Колкото до Кевин Трап, той прави добър сезон в Айнтрахт Франкфурт, където бе преотстъпен от ПСЖ. Причината за този ход беше пристигането на легендата Джанлуиджи Буфон във френската столица, а също и присъствието на френския национал Алфонс Ареола.

Както може да се очаква, на Апенините има и доста скептици по отношение на 28-годишния Трап. Техните аргументи идват от факта, че стражът е успял да постигне само 10 „сухи” мрежи в 34-те си официални мача, в които е инкасирал 37 гола.