Временният наставник на Рома Клаудио Раниери увери, че дава всичко от себе си, за да може отборът да постигне голямата си цел – класиране в топ 4 на Серия А. Специалистът обеща, че  ще направи каквото му е по силите, за да може „джалоросите” отново да заиграят като отбор.

Победното начало на Раниери при завръщането му в римския гранд бързо беше засенчено от загубите срещу СПАЛ и Наполи, като последните съсипаха „вълците” с 4:1 насред Рим. Сега Рома има тежък мач срещу Фиорентина, който ги отстрани за Купата на Италия с резултат 7:1.

„Откакто съм тук, Лоренцо Пелегрини и Ченгиз Юндер бяха на мое разположение за ограничен период от време”, оплака се Раниери. „Налага ми се да бъда фармацевт и да отгатвам кой футболист може да играе от самото начало и кой не може.”

„Надявам се тези загуби да послужат като гориво, което да подхрани реакцията ни. Трябва да го направим. Във Флоренция допуснахме попадения с дълги топки над защитата, а противникът владее това твърде добре.”

„Аз съм убеден, че имаме нужда от индивидуалности като Ченгиз и Диего Пероти, но физическото състояние трябва да бъде взето под внимание, тъй като ще играем три мача за седмица.”

„Работя по 25 часа на ден и мисля как мога да помогна на този отбор. Не е лесно, но се опитвам. Ще се постарая да оценя всичко правилно – момчетата, нашата формация и противника”, допълни Раниери.