Сделката между Ливърпул и Рома за нападателя на италианския клуб Мохамед Салах изглежда на финалната права, а феновете на мърсисайдци ще трябва да изчакат с още един ден, преди клубът да обяви официално трансфера. Причината за това е късното пристигане на футболиста в Лондон снощи, както и подробните медицински прегледи, на които ще се подложи той.

Ливърпул и Рома си стиснаха ръцете за Салах

Преговорите между „джалоросите” и англичаните не бяха леки, а според „Калчомеркато” всъщност трансферът ще се окаже исторически за Ливърпул. Предполагаше се, че римляните настояваха за сума от 40-45 милиона евро, но всъщност може да се окаже, че цената ще надхвърли 50 милиона от общоевропейската валута с бонусите, заложени в споразумението.

Челси чака процент от трансфера на Салах

При всички положения сделката ще бъде трансферен рекорд за Ливърпул. Най-скъпата покупка в историята на „червените” все още е Анди Керъл с платените за нещо 35 милиона паунда (39,66 милиона евро) през януари 2011 година. Впоследствие английският таран не успя да оправдае очакванията и се превърна в едно от големите разочарования в модерната история на клуба.

Доста от феновете на Ливърпул не приемат трансфера спокойно, тъй като сумата за 25-годишния африканец. Мнозина от тях си спомнят, че през 2014 година Салах пренебрегна офертата на Ливърпул, а вместо това премина в Челси. Там не му потръгна особено, затова през януари 2015 година той бе пратен под наем във Фиорентина. Именно при „виолетовите” Салах напомни за себе си, както и със скандала, който последвалото му преотстъпване в Рома забърка. Още в хода на сезон 2015/2016 „джалоросите” договориха постоянния трансфер на Салах, който формално бе завършен с плащане на 15 милиона евро през август 2016-а.

Ако Салах премине на "Анфийлд", той ще стане второто ново име в състава на Юрген Клоп. По-рано този месец дойде и нападателят Доминик Соланке, чийто договор с Челси изтече.