Ръководството на Рома проявява много сериозен интерес към полузащитника на Удинезе и младежкия национален тим на Италия Роландо Мандрагора.

Римските „вълци” ще трябва да търсят заместник на напусналата легенда Даниеле Де Роси, чийто договор официално изтича в края на този месец. Малко преди последния кръг за сезон 2018/2019 35-годишният капитан на Рома научи, че няма да получи предложение за нов контракт. Той прекара 18 сезона на „Олимпико”, а в същото време се говори, че клубът може да продаде другия си опорен халф Стивън Н’Зонзи.

Подобни ходове ще отворят дупки за запушване в халфовата линия и 21-годишният Мандрагора изглежда доста добър вариант с перспектива за бъдещето. Капитанът на „адзурините” премина в Удинезе от Ювентус през лятото на 2018 година срещу сумата от 20 милиона евро.

Дебютът на Мандрагора в професионалния футбол дойде на 17-годишна възраст с екипа на Дженоа. През 2016-а той премина в Юве срещу 9 милиона евро, но така и не успя да пробие при торинци, които последователно го преотстъпваха в Пескара и Кротоне. Така се стигна до продажбата в Удинезе. За „фриуланите” той вкара 3 гола в 35 официални срещи, като помогна на тима да избегне изпадането в самия край на шампионата.

През август миналата година в ранните кръгове от калчото той се прочу по италианските терени, след като получи наказание за употреба на богохулнически изрази.