Новото попълнение на Удинезе Роландо Мандрагора беше наказан да пропусне следващия мач на тима си в Серия А, след като бе уловен от камера да си служи с „богохулнически изрази”.

По принцип в Италия подобни фрази се считат за най-грубата и крайна форма на ругаене, затова и футболните власти следят изкъси играчи и официални лица за подобен род провинения. На 21-годишния италианец можеше и да му се размина, ако неговото провинение не бе сведено до знанието на Лега Серия А с електронно писмо. Заради сигнала бяха преразгледани подробни записите от двубоя между Удинезе и Сампдория, а заключението бе, че „в 48-ата минута на второто полувреме играчът употребява богохулнически изрази”.

Роландо Мандрагора

източник: Gulliver/Getty Images

От Лега Серия А уточниха, че докато играчът е „ругаел без да се обръща конкретно към присъстващите в този момент", но той е „явно заснет от камерите да използва богохулнически изрази, подлежащи на идентификация без никакво съмнение чрез четене по устните”.

Талантливият Мандрагора бе продаден на Удинезе от Ювентус по-рано през лятото, като торинци си запазиха клауза за обратно откупуване срещу 20 милиона евро.