Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс обяви, че единственият начин, по който Хари Магуайър ще премине от неговия тим в Манчестър Юнайтед, минава през покриването в пълен размер на поставената цена от 80 милиона паунда.

26-годишният национал вече над година представлява трансферна цел за „червените дяволи”, които обаче така и не могат да намерят общ език с „лисиците”. Проблемът за Юнайтед в момента се казва Манчестър Сити, тъй като „гражданите” също имат апетити към Магуайър.

Вярва се, че самият футболист е повече от готов да направи трансфер на „Олд Трафорд”, а заради това не приема много добре действията на сегашния си тим, който отказва да направи компромис с цената. Сумата от 80 милиона паунда ще направи Магуайър най-скъпият защитник в света, подобрявайки рекорда на Върджил ван Дайк (75 милиона паунда) от Ливърпул.

„Ние не изпитваме нужда да продадем Хари”, заяви мениджърът на Лестър Брендън Роджърс. „Той се държи брилянтно, откакто е тук отново с нас. Той е топ играч и топ човек. Мисля, че е важно феновете да го знаят.”

„Аз съм бил в подобна ситуация преди с други играчи и никога не е лесно, но Хари се държи абсолютно безукорно. Очевидно имахме разговор по темата. Той е щастлив и му свалям шапка за начина, по който се справя с всичко случващо се, защото това може да бъде много неприятно. Спокоен съм относно цялата история. Разбираме ситуацията от всеки възможен ъгъл, защото и Лестър, и Юнайтед са големи клубове. Освен ако те не удовлетворят нашата цена, Хари няма да бъде продаден. Толкова е простичко”, добави Роджърс.