Манчестър Юнайтед и Лестър Сити са постигнали договорка за закупуването на защитника на „лисиците” Хари Магуайър. Английският бранител ще напусне „Кинг Пауър Стейдиъм” за рекордните 80 милиона лири за защитник, подминавайки осезаемо рекорда, държан сега от Върджил ван Дайк – за 75 млн. паунда от Саутхемптън в Ливърпул.

Няколко медии в Англия потвърдиха, че Магуайър ще лети за Манчестър в понеделник, за да премине медицински прегледи. Въпросните 80 милиона от тях 60 ще  бъдат платени на мига, а останалите 20 ще са под формата на добавки.

TalkSPORT пише, че Лестър се е съгласил да намали цената за играча, след като „лисиците” искаха 90 милиона за своята звезда. Централният защитник вече е информирал мениджъра Брендан Роджърс, че ще напусне тренировъчния лагер на отбора във Франция. По-рано през лятото пък оферта от 70 милиона паунда за защитника от „Олд Трафорд” бе отказана от Лестър.

Шампионът Манчестър Сити също се интересуваше от опцията да закупи Магуайър, но след разглеждането на цената, то „гражданите” се отказаха от борбата.