Нападателят на Евертън Ричарлисън заяви, че е щастлив в Евертън, но ще говори с мениджъра Карло Анчелоти, ако клубът получи "добра оферта" за него. През януари се появиха инфармации, че Барселона са предложили 85 милиона паунда за него, но офертата е била отхвърлена от "карамелите".

Евертън все още не желае да продаде един от своите най-ценни играчи и е провел допълнителни разговори с Ричарлисън относно бъдещето му. Анчелоти се надява да продължи да изгражда своя състав около 23-годишния бразилец и настоява той да се откаже от идеята си за трансфер далеч от "Гудисън Парк".

„Той [Анчелоти] вече ми каза, че ще разчита на мен и за следващия сезон, той ме помоли да остана. Ако обаче дойде добра оферта, ще седнем и ще говорим, това е част от футбола. Все още говорим за тези подробности, работим върху нещата. Той привлича нови играчи, така че ще седнем и ще поговорим, но мисля, че мога да продължа още един сезон тук", заяви нападетял пред "Globo Esporte".

"Развих се значително в Евертън, дотолкова, че се превърнах в национал на Бразилия. Вярвам, че това е едно от най-големите ми постижения. Сега мога само да се развивам още повече с идването на Анчелоти. Той е някой, който винаги говори с мен всеки ден. Така че засега ще продължа да вкарвам голове, помагайки на моя отбор. Разбира се през сезона имахме лош период, не можахме да постигнем целта си, но винаги бях там, давах всичко от себе си, вкарвайки голове и помагайки на съотборниците си. Вярвам, че Анчелоти ще направи промени в отбора и ще се подобрим през следващия сезон и ще успея да вкарам още повече голове", допълни още Ричарлисон.