Отборът на Евертън ще срещне сериозна конкуренция от клубове от Италия и Германия за подписа на Жереми Бога, пише "Sky Sports". Мениджърът та "карамелите" Карло Анчелоти се интересуваше от крилото на Сасуоло още, когато бе наставник на Наполи. 

Бога направи отрично впечатление в Италия, отбелязвайки 11 гола в 34 участия в Серия А през този сезон и се смята, че Сасуоло ще търси сума над 35 милиона паунда за играча, който се присъедини през "неровердите" през 2018 година, за само за 3,5 милиона паунда. Той също така има и още две години от настоящия си контракт.

Наскоро Сасуоло постигна споразумение с Челси за отмяна на клаузата за обратно откупуване, което би позволило на мениджъра Франк Лампард да подпише с бившия играч от академията за около 13 милиона паунда.

Наполи, който сега е воден от Дженаро Гатузо, Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен също се интересуват от котдивоарския национал. И двата германски клуба искат Бога, ако евентуално бъдат продадени Джейдън Санчо и Кай Хавертц.

Роденият в Марсилия Бога се радваше на добри периоди под наем в Гранада, Рен и в Бирмингам Сити, преди да се премести в Серия А.