Доста изненадващ ход на трансферния пазар може да реализира ръководството на Рома с цел да намери адекватен заместник на почти сигурния напускащ Един Джеко. Според част от италианските издания римляните са спрели на таран от Фиорентина Хума Бабакар.

Вестник „Ла Национе” твърди, че „римските вълци” ще опитат да доведат 24-годишния сенегалец под наем до края на сезона. Те ще настояват в договора му да има и клауза за откупуване.

Мончи не изключи продажба на Джеко и Емерсон в Челси

Предвид факта, че Джеко е сред най-добрите реализатори в Серия А през последните 18 месеца, изборът на Бабакар като заместник е повече от любопитен. Нападателят е резерва за Фиорентина не само през настоящия сезон, в който има 5 гола в 18 мача на всички фронтове. В 16-те си участия за първенство през 2017/2018 само веднъж той попадна сред титулярите за треньора Стефано Пиоли.

На всичкото отгоре „виолетовите” не са очаровани от идеята да се разделят с Бабакар по средата на сезона. Единственият начин това да се случи е Грегоар Дефрел да поеме към „Артемио Франки” като част от сделката.

Рома тропна по масата заради опитите на Челси да пробута Батшуай

Френският нападател премина в Рома през лятото на 2017-а в сделка, чиято стойност би могла да достигне 20 милиона евро. Дотук той е пълно разочарование въпреки добрата съвместна работа в Сасуоло с настоящия треньор на „вълците” Еузебио Ди Франческо. Заради контузии Дефрел изигра само 10 мача за Рома дотук, в които не успя да се разпише нито веднъж.