Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да изслуша оферти за голямата си звезда Кристиано Роналдо това лято. По-рано ръководството на „червените дяволи“ беше категорично в позицията си, че португалецът не е за продан. Нападателят обаче не се появи на тренировки от предсезонната подготовка в рамките на четири поредни дни, като обяви като причина за отсъствието си „семейни причини“ – обяснение, което клубът прие.

Окончателното решение ще бъде на Роналдо, което оставя вратата отворена за него да остане на „Олд Трафорд“. Сега „Sky Sports“ предаде, че агентът на португалския стрелец – Жорже Мендеш, е прекарал изминалите няколко седмици се е опитал да „продаде“ „ефекта Кристиано“ на редица водещи европейски грандове. Сред тях са отборите на Челси, Байерн Мюнхен, Барселона и Наполи. Роналдо поддържа форма в последните дни на тренировъчната база на Португалия –„Сидаде до Футбол“.

По-рано днес се появи информация, че Челси подготвя първата си официална оферта за Кристиано Роналдо, като предложението ще бъде на стойност 14 милиона паунда.

Нападателят, който според информациите поискал да напусне заради липсата на футбол в Шампионската лига с Юнайтед през следващата кампания, вкара 24 гола във всички турнири миналия сезон и завърши като голмайстор на отбора.

„Червените дяволи“ стартират предсезонната си подготовка идния вторник с двубой срещу Ливърпул в Банкок, преди да играят контроли с Мелбърн Сити, Кристъл Палас и Астън Вила в Австралия.