Отборът на Манчестър Юнайтед се е примирил, че ще загуби Кристиано Роналдо това лято. Както е известно, 37-годишният португалец трябваше още в понеделник да започне предсезонна подготовка с тима, но той дори не се е завърнал в Манчестър, като за това Роналдо изтъкна „семейни причини“.

Нападателят вече даде да се разбере, че иска да напусне „червените дяволи“ след неуспешното си завръщане на „Олд Трафорд“ преди десет месеца. Юнайтед първоначално бяха оптимистично настроени, че голямата им звезда ще остане с тях и за следващия сезон. Но сега в Юнайтед вече осъзнават, че не могат да го задържат против волята му и искат да избегнат евентуална дълга и  проточваща се битка, твърди „Sun“.

Изданието пише, че още през януари представителите на Роналдо са информирали Ричард Арнолд, че Кристиано няма да остане, ако отборът не се класира за Шампионската лига.Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг призна, че иска легендарният номер 7 на Юнайтед да остане в клуба. Въпреки това, след разговори с ръководството на тима, нидерландецът също вече приема, че ще трябва да планира бъдещето на състава без него.

Съобщава се, че Кристиано е останал „разстроен“ и тези 25% намаление на заплатите на всички играчи, след като Манчестър Юнайтед не успя да се класира за следващия сезон в Шампионската лига. Петкратният носител на „Златната топка“ получава по 480 000 паунда на седмица, но сга възнаграждението му ще  падне до 360 000 паунда заради участието на тима в Лига Европа.

В същото време „Times“ съобщава, че в Юнайтед все още няма представат кога Роналдо ще се завърне към тренировки, докато отборът се подготвя да замине за предсезонното си турне в Тайланд този петък. Разбираемо е, че поради естеството на отсъствието му той не е изложен на риск да бъде глобен от клуба, но има само два дни до излитането им за Банкок и има сериозни съмнения дали той ще бъде в самолета.

Португалският национал завърши сезон 2021/2022 като голмайстор на „червените дяволи“ с 24 гола, но въпреки това Юнайтед завърши шести с 58 точки, което беше и най-слабият им резултат в ерата на Висшата лига, на 35 точки зад шампиона и градски съперник Манчестър Сити.

Ронладо подписа двугодишен договор при завръщането си на „Олд Трафорд“ от Ювентус миналия август. Интерес към португалския национал има от страна на Челси, Пари Сен Жермен и Барселона.