Шампионът на Чемпиъншип и съответно член на Висшата лига на Англия от следващия сезон Уулвърхемптън Уондърърс е готов на дързък трансферен ход. „Вълците” са склонни да рискуват, като привлекат полузащитника на Ренато Санчес от Байерн Мюнхен.

Шампионът на Чемпиъншип иска нападател на Милан

Само допреди 2 години португалският национал и европейски шампион от UEFA EURO 2016 минаваше за най-горещия талант на европейската футболна сцена. В Байерн той категорично затъна в жестоката конкуренция за титулярно място, а през настоящия сезон в опит да възроди кариерата си отиде под наем в почти изпадналия Суонси Сити.

Престоят му при „лебедите” нанесе още по-големи поражения върху реномето на 20-годишния играч. За отбора от „Либърти” Санчес изигра едва 12 мача във Висшата лига, а сетне получи контузии, които принудиха „лебедите” да го отпратят в родната Португалия за дълго лечение.

Суонси не издържа, върна Ренато Санчес на Байерн

Въпреки този факт Уулвс е склонен да поеме този риск, а причината е успешната кампания 2017/2018 във втория ешелон. Тя до голяма степен се дължи на португалското ядро играчи, с които мениджърът Нуно Еспирито Санто предпочита да работи. „Вълците” със сигурност нямаше да спечелят титлата в Чемпиъншип с такъв убедителен аванс, ако не беше приносът на играчи като Рубен Невес, Диого Жота, Елдер Коща и Иван Кавалейро.