Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид е хвърлил око на големия талант на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. Според германското издание „Bild“, столичани следят Белингам заедно с неговия съотборник Ерлинг Халанд. На „Сантиаго Бернабеу“ виждат английския халф като потенциален заместник в халфовата линия на Тони Кроос и Лука Модрич.

Реал обаче няма да наддава за английския национал през това лято, тъй като полузащитникът има договор с тима от Бундеслигата до 2025 година. Дортмунд също няма да желание за изгуби още един ключов играч, след като Халанд почти сигурно ще напусне. Ако „Лос Бланкос“ в крайна сметка отправят оферта, то тя няма да е за по-малко от 100 милиона евро.

Много ще зависи и от желанието на 18-годишния халф, който наскоро обяви, че се чувства много удобно в Германия. През 2020 година Дортмунд плати 25 милиона евро на Бирмингам, за да придобие услугите на играч, чиято пазарна стойност не спира да расте, откакто той пристигна в Бундеслигата. Порталът Transfermarkt.com го оценява в момента на 75 милиона евро.

Реал обаче не е единствения кандидат за Белингам. Той попада в полезрението и на Байерн Мюнхен, както и на английските грандове, които също може да се включат в битката за подписа му.