Ако Маурисио Почетино стане треньор на Реал Мадрид, това почти сигурно ще бележи края на кариерите за капитана Серхио Рамос и Марсело с екипа на „белия балет”. Това заяви експертът по футболни операции и комуникация Иън МакГари.

Британецът счита, че привличането на аржентинския наставник е приоритет №1 за Реал Мадрид, който вече уволни Жулен Лопетеги и назначи Сантиаго Солари за временен наставник. Тотнъм в никакъв случай няма да се раздели лесно с наставника си, още повече при вече стартирал сезон. Затова Перес, по думите на МакГари, е готов да изчака до лятото на 2019 година.

„Бих казал, че от гледна точка на Реал Мадрид и Флорентино Перес план „А” включва довършването на сезона с временен наставник, за да се осигури базата, която да наследи постоянния треньор от следващия сезон. Тогава клубът ще може да отправи подходяща оферта за ангажирането на Почетино”, коментира МакГари.

„Това също значи, че Рамос ще бъде махнат от отбора. Най-вероятно същото ще сполети и Марсело. Така на Почетино ще му бъде осигурена чиста обстановка, в която да работи, а в същото време ще разполага с 350 милиона паунда, които да похарчи.”

„Защо Рамос е проблем ли? Както преди няколко дни в Испания ми каза човек, който е много вътре в йерархията на Реал Мадрид: „Рамос е тумор в съблекалнята, който трябва да бъде изрязан.”

„Ситуацията е много, много сериозна. Като капитан и клубна икона, каквато без съмнение е, ще бъде много трудно да бъде разкаран. Мисля, че на „Бернабеу” в момента властва мислене, че каквото и да крие бъдещето – дали в дългосрочен план или просто до края на сезона – то Рамос със сигурност трябва да си тръгне, за да може който и да бъде следващият наставник, този човек да получи шанса да менажира отбора по начина, който сметне за добре”, добави МакГари.