Бившият футболист на Тотнъм Димитър Бербатов изрази опасенията си, че мениджърът на „шпорите” Маурисио Почетино може да напусне клуба в посока Реал Мадрид.

Според бившия български национал аржентинецът може да поеме към „Сантяго Бернабеу” преди построяването на новия стадион на Тотнъм. В момента европейският клубен шампион е ръководен временно от наставника на Б отбора Сантяго Солари, който замени на поста уволнения Хулен Лопетеги.

„Въпросът, на който всички в Тотнъм искат да получат отговор, е дали Почетино ще премине в друг отбор преди завършването на новия стадион“, сподели българинът за една от компаниите за залози, с която има договор.

„Както виждаме във футбола, не само играчите се изкушават да преминат в други клубове – мениджърите и спортните директори също го правят. Това е футболът – единственият, който знае какво ще се случи е Маурисио, като дори не съм сигурен, че и той знае. Говорим все пак за Реал Мадрид, и Реал Мадрид е Реал Мадрид. Обзалагам се, че доста треньори искат да поемат испанския клуб и нямам представа кой ще бъде назначен в дългосрочен план като постоянен наставник. Звучи малко егоистично, но се надявам Почетино да не застава на поста в Реал. Като треньор на Тотнъм той свърши наистина великолепна работа и вярвам, че това ще продължи в името на доброто на клуба“, изрази надежда игралият в Манчестър Юнайтед.

Той говори и за моментното състояние на ,,шпорите“ от началото на сезона във Висшата лига. „Стадионът е също голям проблем, както и слуховете за Реал Мадрид, но Тотнъм започна добре новия сезон и се надявам да продължи в същия дух. Във футбола понякога всичко става без знанието на играчите, така че може само да гадаем какво всъщност мисли Почетино по въпроса с Реал Мадрид. Но той има причина да бъде щастлив, защото клубът започна силно новата кампания, въпреки загубата в последния кръг от Манчестър Сити с 0:1“, завърши Бербатов.

Тотнъм гостува на новака Уулвърхемптън в двубой от 11-кия кръг на Премиършип в събота вечер.Срещата можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA. /БГНЕС