Испанският Реал Мадрид планира да прати оферта за офанзивния футболист на Уест Хем Фелипе Андерсон. Това ще стане, ако в крайна сметка Челси не се съгласи да приеме каквато и да било оферта от „лос бланкос” за плеймейкъра Фелипе Андерсон, предава Sky Sports.

Английската медия твърди, че лондончани вече са отказали оферта от Реал за белгиеца на стойност 60 милиона паунда по-рано през месеца. „Сините” са съобщили на колегите си от Испания, че няма да помислят да преговарят, ако тази оферта не бъде минимум удвоена. Контрактът на „десетката” на тима от Лондон изтича в през 2020-а година, като преговорите за подновяването му циклят.

На всичко отгоре пък Челси ще влезе в трансферно ембарго, като в следващите два трансферни пазара няма да може да закупува футболисти. Този факт води към информациите, че „сините” ще опитат да запазят настоящия си състав, за да са поне малко конкурентноспособни в следващия сезон.

Именно затова шефовете и скаутите на Реал са стигнали до решението, че Фелипе Андерсон от Уест Хем е добра алтернатива. Бразилецът акостира при „чуковете” с трансфер от Лацио и е един от основните футболисти в отбора на Маурисио Пелегрини. Очаква се тимът от „Олимпийския стадион” в Лондон да пожелае около 65 милиона лири за своя атакуващ полузащитник.

Фелипе Андерсон (крило)  от Лацио в Уест Хем срещу 38 милиона евро. Рекордна покупка в историята на чуковете.

източник: Gulliver/Getty Images