Испанският вицешампион Реал Мадрид вече се оглежда за алтернативи на Килиан Мбапе за нов човек, който да води атаката на отбора след напускането на Карим Бензема. Не е тайна, че за „лос бланкос“ първи избор е именно Мбапе, който може да бъде взет това лято срещу заплащане или  догодина като свободен агент, когато приключва договора му с Пари Сен Жермен.

Но без никаква сигурност, това ги оставя в позиция,  която трябва да запълнят празнината в предни позиции, където разполагат единствено с новото си попълнение Хоселу като типичен централен нападател.

Според Diario Sport, в Реал са си харесали Хари Кейн от Тотнъм и Виктор Осимен от Наполи, но и двамата няма да пристигнат на „Сантиаго Бернабеу“, след като поставените им цени няма как да бъдат платени от „кралете“.

Интересен обаче е третият им избор в момента - Душан Влахович. Младият сръбски нападател не успява напълно да убеди критиците с представянето си в Ювентус, който се стреми да събере пари чрез продажби на играчи. Журналистът на Cadena SER – Пакохо Делгадо, предполага, че наем с опцията за откупуването му може да свърши работи и за двете страни.

Това ще даде на „лос бланкос“ типичен номер „девет“ за предстоящия сезон с играч с висок потенциал, но без сериозни финансови ангажименти. Междувременно Ювентус може да спечели сериозни пари от него догодина, ако се представи прилично в испанската столица.

През изминалия сезон 23-годишният сръбски национал записа общо 42 мача във всички турнири, в които се отчете с 14 гола и четири асистенции. Настоящият му договор с Ювентус е до лятото на 2026-а година, а пазарната му стойност се оценява на около 70 милиона евро.