Реал Мадрид и Порто са постигнали договорка по всички параметри относно трансфера на защитника Едер Габриел Милитао, информира „Marca“. Сделката официално ще стане факт в първите дни от летния трансферен прозорец, когато бразилският футболист ще сложи своя подпис под договора си с испанския гранд.

Реал Мадрид ще привлече 21-годишния централен защитник за сумата от 50 милиона евро.

Порто привлече Милитао през лятото на 2018 година от Сао Пауло за сумата от 7 милиона евро. Защитникът подписа петгодишен договор с португалския гранд.

От няколко седмици се говори, че Милитао се е разбрал за личните си условия с Реал Мадрид. Възникна обаче проблем за сумата от 6 млн. евро, която бившият клуб на играча Сао Пауло трябва да получи заради специална клауза.

Става въпрос за 6 млн. евро, които според правилата на ФИФА трябва да се изплатят на родния отбор на играча Сао Пауло. Порто твърди, че Реал трябва да плати тези пари на бразилския тим, докато мадридчани претендират, че откупната клауза на бранителя от 50 млн. евро, която ще активират, включва и сумата, която трябва да се преведе на Сао Пауло заради това, че е техен юноша. Въпреки тези разногласия, Реал разчита, че Милитао ще се превърне в едно от летните попълнения на тима. Ако не се стигне до консенсус, ще се наложи ФИФА да се намеси, но в Кралския клуб вярват, че няма да се стигне до тази крайност.