Шампионът на Испания и Европа – Реал Мадрид, иска да направи мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп своя следващ  треньор, а „Лос Бланкос“ се надяват, че привличането на Джуд Белингам ще убеди германеца да смени „Анфийлд“ със „Сантиаго Бернабеу“.

55-годишният Клоп удължи договора си с „червените“ през април миналата година, като се съгласи да остане начело до 2026-а година, но Ливърпул прави ужасяващ сезон до момента. Мърсисайдци са десети във Висшата лига, а натискът върху германеца продължава да расте.

52 снимки

Според El Nacional, евентуално напускане на Клоп ще доведе до това Реал Мадрид да се насочи именно към бившия треньор на Борусия Дортмунд. Настоящият наставник на мадридчани - Карло Анчелоти, има договор в испанската столица до края на сезон 2023/2024. Но тъй като „белите“ изостават от Барселона с осем точки в битката за титлата в Ла Лига, кампания без големи отличия, с изключение на Световното клубно първенство, вероятно ще наложи Анчелоти да напусне.

Президентът Флорентино Перес винаги е бил почитател на Клоп, който направи чудеса в Майнц, Дортмунд и Ливърпул. Съобщава се, че Реал ще се опита да привлече Белингам и Килиан Мбапе в опит да убедят Клоп да пристигне на „Бернабеу“.

БГНЕС
73 снимки

19-годишният Белингам, който е оцяван на повече от 100 милиона паунда, е силно свързван с трансфер в някой от европейските грандове. Смята се, че Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси се интересуват от английския национал. Очаква се той да напусне Дортмунд това лято след три години в клуба, за който има 20 гола и 24 асистенции в 117 мача. Клоп е голям почитател на полузащитника, който увеличи цената си след силното си Световно първенство.

24-годишният Мбапе е друг играч, от който Клоп се интересува. Бъдещето на звездата на Пари Сен Жермен в клуба е поставено под въпрос, макар че подписа нов договор едва миналото лято до 2025-а година. Той обаче може да напусне в края на сезона, ако Реал събере нужните средства за негов трансфер.