Трансферната сага около Кристиано Роналдо навлиза в най-горещата си фаза. Реал Мадрид е наясно с желанието на футболиста, но няма да приеме офертата на Ювентус, ако португалският футболист не обяви публично своите намерения. Позицията на президента Флорентино Перес е повече от ясна: ако Кристиано иска да напусне, нека излезе и го заяви публично, а след това ще го продадем. Перес иска футболистът сам да обясни причините за своето желание да напусне и да поеме пълната отговорност за операцията. В същото време Реал Мадрид очаква да получи окончателната оферта на Ювентус за португалския футболист, но ще приеме предложението и сделката ще стане факт само след публичното изявление на Роналдо. 

Напрежението между Флорентино Перес и Кристиано Роналдо е голямо от месеци. Футболистът вярва, че клубът не го е защитил пред испанската прокуратура и данъчните.

Освен това португалецът настоява за значително увеличение на заплата, но от Реал Мадрид не са готови да отговорят на неговите изисквания.

Кристиано Роналдо вече е взел решение да напусне Реал Мадрид. В началото на годината португалецът постигна ново споразумение с клуба и освобождаващата клауза в договора му бе намалена от 1 милиард на 120 милиона евро. Тя обаче не важи за Барселона и Пари Сен Жермен, които ако искат да привлекат португалеца, ще трябва да броят 1 милиард евро за него.