В италианските медии се появиха информации, че Ювентус може да изпусне считания си за сигурен нов играч Емре Джан. Смята се, че Реал Мадрид се е намесил в битката за халфа на Ливърпул, чийто договор изтича на 30 юни.

Ювентус с красноречив ултиматум до Емре Джан

Германският национал ще стане свободен агент след края на сезона, макар че все още да не е обявил твърдо, че няма да преподпише с настоящия си тим. Ливърпул отправи няколко предложения до него и за момента изчаква окончателния отговор на футболиста, който в същото време може да преговаря свободно с други отбори.

На този етап 24-годишният Джан и неговият антураж поддържат версията, че не са сключили предварителен договор с когото и да било. „Гадзета дело спорт” вече на няколко пъти обяви, че Ювентус изкушава играча с годишна заплата от 5 милиона евро на сезон плюс бонуси. „Бианконерите” искат всичко да приключи възможно най-бързо и да не се стига до трансферна война с друг клуб.

Реал не се предава, ще се бори за Джан до последно

Затова обаче май вече е късно и в Италия считат, че намесата на Реал Мадрид е причината Джан до момента да не разкрива картите си. Като резултат от всичко, Юве не се ограничава само до Джан във връзка с централната си полузащита. Шампионът на Италия следи Лоренцо Пелегрини от Рома, който от юли нататък може да бъде закупен срещу 25 милиона евро или 30 милиона, ако запише 25 двубоя в Серия А до края на настоящата кампания.