Ръководството на Ювентус е отправило ултиматум до полузащитникът на Ливърпул Емре Джан. Италианският шампион е дал седмица на халфа да парафира своя предварителен контракт.

„Бианконерите” вече месеци наред увещават 24-годишния играч да се присъедини към тях, като голямата им цел е да го привлекат като свободен агент след края на сезон 2017/2018. Договорът на Джан с Ливърпул изтича в края на юни и към момента той не успява да се споразумее с англичаните за подновяването му.

Реал Мадрид измъква Джан под носа на Юве

До този момент играчът и неговият агент запазват мълчание, като Джан многократно заяви, че Ливърпул не е затворена страница за него. В Италия медиите твърдят, че има устна договорка между Юве и играча за преминаването му в Торино.

Според „Гадзета дело спорт” шефовете на „старата госпожа” желаят да си спестят евентуални проблеми, като направят договорката официална. Юве няма никакъв интерес да влиза в битка с друг тим за подписа на Джан и един предварителен контракт ще успокои страстите. Юве е предложил годишна заплата от 5 милиона евро на играча, който е приел условията.

Още една звезда на Наполи в полезрението на Ливърпул

Тревогата на торинци идва от факта, че други тимове от Висшата лига също следят ситуацията около Джан и могат да му предложат по-добро възнаграждение. Затова от Юве са били категорични, че Джан и неговият агент – Реза Фазелъ имат седмица на разположение да подпишат, иначе цялото споразумение се отменя.