Звездата на Ливърпул Мохамед Салах е искан от Реал Мадрид, но няма финансите, за да си позволи негов трансфер, това твърди бившият президент на клуба Рамон Калдерон.

Нападателят на „червените“ се превърна в играч от световна класа, след като пристигна на „Анфийлд“ през 2017 година. През този сезон той има 17 попадения във Висшата лига и води в надпреварата за голмайсторския приз в първенството.

Смята се, че от Реал отдавна са хвърлили око на египетския национал, Калдерон твърди, че „белите“ не биха могли да си позволят такава сделка.

„Той (Салах) е страхотен играч и голмайстор. Той помогна на Ливърпул, като даде всичко от себе си, но не мисля, че ще го пуснат. Ако искаха, досега щяха да са го продали и то само за много пари. Разбира се, че Реал Мадрид го иска, но Ливърпул би поискал много пари. Салах е страхотен играч с фантастичен потенциал и всеки клуб иска да има такъв талант, като неговия, но мисля, че Реал Мадрид нямат финансовите възможности да го привлекат“, заяви Калдерон пред „ON Time Sports“.