Ако Килиан Мбапе иска да се присъедини към Реал Мадрид в близко бъдеще, той ще трябва да си го заслужи. 21-годишният французин остава основна цел на „белия балет“, въпреки че клубът осъзнава, че трансферът му това лято е практически невъзможен. Планът сега е да се опитат да го вземат през лятото на 2021 година, една година преди да изтече договорът му с ПСЖ.

Засега Мбапе отхвърля поредни оферти за подновяване на договора си с ПСЖ и това дава надежда на Реал. Според „AS“, спортният директор на ПСЖ Леонардо вече е решил каква позиция ще заеме клубът, ако нападателят не приеме да подпише нов договор. Той би предпочел Мбапе да напусне без пари през 2022 година, отколкото да приеме предложение да го продаде през 2021 година, независимо от сумата. Посланието на Леонардо е било получено в офисите на Бернабеу, чрез трети страни, въпреки че Реал смята, че това е част от тактиката парижани да окажат натиск върху Килиан да приеме нова сделка.

Що се отнася до ПСЖ, целият въпрос не е само в парите. Той е огромно име във Франция и в центъра на амбициозния проект на клуба, за когото се надяват, че ще донесе първи трофей на клуба в Шампионската лига. Така че идеята да се присъедини към Реал Мадрид през 2021 година би уронил имиджа им. Ето защо никой от техните звездни играчи, които се опитват да напуснат през последните години, не успяха.

Откакто Ал-Хелайфи пое клуба през 2011 година, парите не са били пречка за ПСЖ, когато става въпрос за играчи, но в същото време няма голямо изкушение да спечелят пари, когато дойдат изгодни оферти за техните звезди.

Има няколко случая, в които играчи на парижани са се опитали да напуснат, но го намират за трудно. Адриен Рабио не пожела да поднови договора си и премина като свободен агент в Ювентус, но не изигра нито една минута футбол от декември 2018 година до миналото лято.

Няколко години по-рано Веррати притисна клуба, за да го остави да се присъедини към Барселона, но в крайна сметка остана, както направи и Неймар миналото лято. Дори Атлетико Мадрид не успя да намали исканата цена за Кавани през януари тази година, като ПСЖ предпочете да изтекат и последните шест месеца от договора му преди да си тръгне.