Отборът на Реал Мадрид ще се опита да отмъкне звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, след като мениджърът на тима Зинедин Зидан е поискал лично капитана на лондончани. Габонският национал има договор до следващото лято, като преговорите за продължаване на договора му не вървят добре за момента. Всичко ще зависи от шансовете на Арсенал да се класира за Шампионската лига, което изглежда малко вероятно към момента.

Доскоро се смяташе, че Барселона водеше в надпреварата за бившата звезда на Дортмунд, като в Испания дори твърдяха, че наскоро Обамеанг е купил къща в Каталуния.

Барселона обаче има своите опасения от исканата от Арсенал цена от 60 милиона паунда за Обамеянг, като смята, че е твърде висока за играч, който влиза в последната година от договора си. Това отворя вратата за Реал Мадрид, който наскоро е започнал разговори с Арсенал, това твърди „France Football“.

Говори се, че тимът воден от Зидан е направил първоначално запитване чрез посредник за Обамеянг, като го оценява на около 40 милиона паунда.

Твърди се обаче, че мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета е готов да спечели пари от Александър Лаказет, отколкото от Обамеянг.

Манчестър Юнайтед също е силно свързан с трансфер на габонеца, но предпочитанието на Арсенал, освен да убеждава нападателя да остане, би било да го продаде в чужбина.