Английските Манчестър Юнайтед и Арсенал продължават в преследването на защитника Даю Упамекано. Според информации в Германия тимът на РБ Лайпциг е намалил исканата сума за защитника. 21-годишният французин е силно свързан с преминаване във Висшата лига, въпреки че миналата седмица се твърдеше, че централният бранител се е съгласил да се присъедини към Байерн Мюнхен.

Сега обаче „Bild“, Байерн се е отказал от Упамекано, тъй като е променил плановете си за трансфери. Германските шампиони също са се отказали и от полузащитника на Байер Леверкузен Кай Хаверц, който привлече интереса и на Юнайтед и Ливърпул.

Според изданието „червените бикове“ са понижили исканата цена оценката на Упамекано от 60 милиона евро (52,3 милиона британски лири) до 40 милиона евро (34,8 милиона британски лири).

Защитникът има само една година от договора си с германския клуб и потенциално може да напусне следващото лято за без трансферна сума.

Но изпълнителният директор на Лайпциг Оливър Минцлаф обяви миналата седмица, че Упамекано може да бъде продаден това лято, ако откаже да удължи договора си.

„В кризата с коронавирус имаме други проблеми, по-големи от опасенията относно договорите“, заяви Минцлаф пред „Sport1“.

„Ние знаем условията на договорите на нашите играчи и ги познавам много добре. За нас е невъзможно най-добрите изпълнители да напуснат нашия клуб безплатно. Такъв е случаят с Тимо Вернер и такъв ще бъде случаят с Даю Упамекано. Имам предвид икономическата стабилност на клуба".