Един от най-желаните централни защитници в Европа Дайо Упамекано ще отхвърли всички примамливи оферти от европейските грандове, за да подпише нов договор с настоящият си клуб РП Лайпциг и да остане в отбора, съобщава Скай Спортс.

21-годишният младежки национал на Франция се представя страхотно за Лайпциг в последните два сезона и се утвърди като един от най-солидните бранители в Бундеслигата, което привлече погледите на много от водещите отбори. Според различни информации Упамекано е желан от Реал Мадрид, Арсенал и Манчестър Юнайтед, а някои дори твърдят, че той вече се е разбрал с Байерн Мюнхен и ще заиграе за баварците от следващия сезон.

Според Скай Спортс обаче Упамекано ще прояви лоялност към тима, в който изгради името си, и ще подпише нов договор с Лайпциг. Настоящият контракт на защитника изтича през лятото на 2021 година, но той смята да подпише нов, със сериозно подобрени лични условия, което ще сложи край на спекулациите за негов трансфер. Все пак в новия договор на Упамекано ще бъде вкара клауза за неговото прекратяване през 2021 при определена сума.