Не е тайна, че голямата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд предизвика изключително сериозен интерес от страна на най-големите европейски грандове. Смята се, че тимовете на Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси следят изкъсо ситуацията с нападателя.

Агент на норвежеца обаче е небезизвестният импресарио Мино Райола, който е известен с високите си финансови претенции. Това може и да повлия на самия Халанд да поиска доста висока заплата от бъдещия си клуб. Според „Goal.com“ норвежецът иска да печели по 35 милиона евро годишно. Подобни изисквания поставят трансфера на 20-годишния нападател под въпрос във всеки от въпросните европейски клубове.

В края на миналия месец Райола и бащата на нападателя – Алф-Инге Халанд проведоха разговори с директора на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес и президента на Барселона Жоан Лапорт. В същото време комуникацията с двата испански клуба беше неформална, финансовите въпроси не бяха обсъждани.

Смята се обаче, че „каталунците“ не могат да се съгласят на подобни условия в сегашната си финансова ситуация. Президентът на „белите“ Флорентино Перес също не е склонен да дава подобни пари, въпреки че вижда Халанд като идеално попълнение за Реал. Като се добави и комисионната на Райола трансфер на нападателя в испанските грандове засега не изглежда осъществим.

От Борусия вече обявиха, че нямат намерение да се разделят с играча това лято. Те имат договор с него до 2024 година, но в него има клауза, според която той може да напусне срещу 75 милиона евро от лятото на 2022 година. Смята се, че „жълто-черните“ са му поставили цена от 150 милиона, ако някой иска да го закупи още сега.