Отборът на Манчестър Юнайтед е направил неуспешен опит да привлече футболиста на Байер Леверкузен Муса Диаби в последния ден на летния трансферен прозорец, твърди „Bild“. Според информацията предложението за фланговия футболист е било на стойност от 50 милиона евро, но е било отхвърлено от ръководството на „аспирините".

Основен приоритет през лятото за „червените дяволи“ бе намирането на крило, като първата цел беше Джейдън Санчо. Юнайтед обаче не успя да се договори с Борусия Дортмунд.

След това англичаните се опитаха да вземат в последния момент Усман Дембеле от Барселона, но и там удариха на камак. Смята се, че „червените дяволи" са водили и неуспешни преговори за Исмаила Сар от Уотфорд.

Муса Диаби е бил последният вариант за този пост. В крайна сметка Юнайтед успя да привлече двама флангови нападатели. И двамата обаче са млади и са вложение за бъдещето. Става дума за Амад Траоре, който ще се присъедини към отбора през януари от Аталнта, и Факундо Пелистри, който пристигна от тима на уругвайския Пенярол.