Антони Марсиал и Джеси Лингард ще бъдат първите, които със сигурност ще напуснат Манчестър Юнайтед следващия месец, тъй като Ралф Рангник вече е решил на кои играчи ще разчита, пише „Mirror“.

Германецът призна, че съставът, който наследи от Оле Гунар Солскяер, е твърде голям и се очаква някои играчи да си тръгнат, въпреки че е малко вероятно да има нови пристигащи, когато се отвори трансферният прозорец.

Вратарят Дийн Хендерсън е друг футболист, който желае да напусне следващия месец, поне под наем, след като няма изгледи да измести Давид Де Хеа като №1 под рамката на вратата. Смята се, че Аякс има интерес да вземе Хендерсън под наем, като 23-годишният футболист, който е играл само два пъти този сезон, желае да напусне другаде, за да получи повече игрово време.

Временният мениджър Рагник обаче не е склонен да остави Хендерсън да си тръгне, защото така „червените дяволи“ ще останат само с 35-годишния Том Хийтън като резерва на Де Хеа.

И Марсиал, и Лингард искат да напуснат през януари, отново поради липсата на игрово време. Тук обаче Рангник няма да спира нито един от двамата да си тръгнат през янураи.

Лингард може да се присъедини към Уест Хем, където се радваше на успешен период под наем през втората половина на миналия сезон, въпреки че Юнайтед иска да получи около 20 милиона паунда за него, което може да се окаже непосилна сума за „чуковете“. Тъй като договорът на 29-годишния английски национал изтича в края на кампанията, малко клубове ще са готови да извадят исканата сума от Юнайтед, като се има предвид, че Лингард ще може да се присъедини към новия си клуб като свободен агент през лятото.

Агентът на Марсиал, Филип Ламболи, вече обяви публично желанието на клиента си да напусне, въпреки че от Юнайтед все още не са провели разговори с представителя на нападателя. На „Олд Трафорд“ оценяват Марсиал на 30 милиона паунда. Отново обаче най-реалистично изглежда нападателят да напусне само под наем. Атлетико Мадрид, Пари Сен Жермен и Ювентус са сред заинтересованите да го привлекат отбори. Французинът има още две години и половина от настоящия си договор с „червените дяволи“.

Друг играч, на когото може да му бъде позволен да си тръгне, е защитникът Фил Джоунс. Въпреки че Дони ван де Беек беше пренебрегнат от Солскаяер, нидерландецът ще получи шанс за изява при Рангник и няма да му бъде позволено да напусне.

Както е известно, съботният мач на Юнайтед срещу Брайтън беше отменен заради избухването на COVID в отбора на Рангник.