Халфът Деклан Райс призна, че Микел Артета е бил инструментален фактор за преминаването му от Уест Хем в Арсенал. „Артилеристите“ заплатиха 105 милиона паунда за полузащитника, като той стана най-скъпият футболист в историята на клуба от Северен Лондон, а Райс призна, че Микел Артета е голям фактор за неговото преминаване от източната част на великобританската столица.

БГНЕС / BGNES
34 снимки

„Гледам как се развива Арсенал през последните сезони и всичко е впечатляващо. Не само последната кампания, а дори и предните. Те завършиха тогава пети, но можеше да се види, който Микел Артета иска да интегрира. През миналата кампания бяха прекрасни, като се справиха с почти всички отбори, освен Манчестър Сити“, каза той пред сайта на Арсенал.

„За мен значи много това как Микел работи, колко млад е съставът, енергията, която има в клуба. Знам и колко е важно това за феновете. Аз съм играч, който е „гладен“ за успехи, така че се надявам следващите години да са добри за клуба. Впечатляващо е как Артета работи с футболистите, не само на терена, а и от психологическа гледна точка. Това може да се види и в сериала в Amazon. Той подобрява играчите и беше огромен фактор да премина в Арсенал. Вярвам, че ще изведе най-доброто от мен и ще достигна ново ниво, така че се радвам, че ще работим заедно“, сподели още най-скъпата покупка в историята на Арсенал.