Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес призова шефовете на клуба да използват умно шокиращата победа с 2:1 над Манчестър Сити във Висшата лига, когато се опитват да уредят нови попълнения.

Попадение на Мат Ричи от дузпа в 80-ата минута шокира „гражданите” и оформи пълния обрат за „свраките”, които преди първия съдийски сигнал бяха в ролята на тотални аутсайдери. Това беше първа победа на Нюкасъл над Сити в 23 мача на „Сейнт Джеймсис Парк”, като изкачи отбора на 5 точки над зоната на изпадащите.

В момента Нюкасъл води ожесточени преговори за парагвайския национал Мигел Алмирон, като Бенитес се надява шумната победа да ускори нещата и скоро плеймейкърът от МЛС да се яви за медицински прегледи.

„Надявам се, това е един добър пример, който можем да използваме за в бъдеще”, каза опитният специалист, който с този резултат направи голяма услуга на бившия си тим Ливърпул, водещ битка със Сити за първото място.

„За нашите играчи ефектът също е позитивен – те ще усетят, че ако вършат нещата по този начин, то могат да победят всеки. Дотук винаги бяхме равностойни на водещите отбори, не сме допуснали чак толкова много голове, а всички говорят за головата разлика.”

„В този случай обаче взехме и три точки, както и много увереност за бъдещето”, допълни Бенитес.