През последните години Пари Сен Жермен и Реал Мадрид оформиха здраво съперничество, което обаче по-често бива печелено от испанския шампион. Сблъсъците между двата европейски гранда обаче не само на терена, след като супрезвездата на парижани – Килиан Мбапе, упорито е свързван с трансфер на „Сантиаго Бернабеу“.

Нападателят подписа нов договор миналото лято, а по този начин опропасти сигурния си трансфер в Реал Мадрид. В последните месеци обаче се пише по медиите, че Мбапе усеща, че е направил грешка д остане в Париж. Междувременно испанският гранд остава безмълвен по темата, знаейки, че Мбапе е този, който трябва да предприеме необходимите стъпки, за да напусне ПСЖ и, че първо трябва да получи прошка от Флорентино Перес и феновете на „Лос Бланкос“, преди да може да облече белия екип.

Сега обаче друго име изкача на голямата сцена – това на Джуд Белингам. SER Deportivos твърди, че ПСЖ вече е влязъл в битката за подписа на младия полузащитник на Борусия Дортмунд, а дори през последната седмица обкръжението на английския играч е получило няколко обаждания от парижкия клуб с запитване за ситуацията му.

Самият президент на ПСЖ – Насер Ал-Хелаифи, призна по време на Световното първенство в Катар през 2022-а година, че френският шампион винаги се интересува от най-доброто и, че харесва много Белингам. А задържането на Мбапе на „Парк де Пренс“ може да се окаже важен коз за привличането на английския национал. В ПСЖ не се съмняват какво искат от своята звезда. Той има още една година от договора си и, за да не го изпуснат са готови да му предложат нов спортен проект, който се надяват да приключи с удължаване на договора му.

Обкръжението на Белингам от своя страна беше в Мадрид преди месец и поддържа контакти с Реал Мадрид. Белингам иска да получи дългосрочен договор и проект за Шампионската лига, в който се чувства основна фигура. Нито една от тези претенции няма да е проблем за „белите“, но в битката за подписа му фаворит се счита и Ливърпул, който обаче е на десет точки от четвъртото място във Висшата лига към момента и класирането за най-престижния клубен турнир е под сериозна заплаха.

Испанското издание пише по тази причина, че това ограничава надпреварата за Белингам до два отбора - Реал Мадрид и Манчестър Сити, но ПСЖ също е готов да наддава за халфа. Смята се, че парижани са готови да дадат на англичанина повече пари от всеки друг клуб. Друг обаче е въпросът относно спортния проект и настоящите вътрешни проблеми на „Парк де Пренс“. Затова ПСЖ не се разглежда като сериозна опция о Белингам към момента.

Междувременно Борусия Дортмунд отново проведе среща със своята звеза през месец март, за да му предложи нов договор, но играчът отказа, тъй като знае за сериозния интерес към себе си.