Френският шампион Пари Сен Жермен е направил оферта от 50 милиона евро за нападателя на Аталанта Расмус Хойлунд, но парижани са готови да се оттеглят, ако офертата не бъде приета, пише The Athletic. Манчестър Юнайтед също вече направи устна оферта от 50 милиона евро плюс 10 милиона евро бонуси за 20-годишния футболист в сряда.

Хойлунд е обявил на Аталанта, че иска да напусне, като „червените дяволи“ вече е договорил личните условия с нападателя. „Нерадзурите“ обаче отхвърлиха предложението на Юнайтед за пари плюс играчи за Хойлунд по-рано този месец, настоявайки, че искат само пари за своя играч.

Датският национал се присъедини към Аталанта едва миналото лято, преминавайки от австрийския Щурм Грац. Той регистрира осем гола и две асистенции в 31 мача от Серия А. Той също така вкара пет гола в два мача по време на квалификациите за Евро 2024 през месец март, включително хеттрик срещу Финландия.

ПСЖ вече обяви за продажба своя голмайстор Килиан Мбапе по-рано този месец и прие оферта от рекордните 300 милиона евро от саудитския Ал Хилал за френския национал. Мбапе обаче няма желание да играе в азиатската страна, тъй като иска единствено и само да премине в Реал Мадрид, който не успя да го привлече миналото лято, но Ал Хилал е единственият отбор, който досега е подал официална оферта за играча.