Бившият френски евродепутат Даниел Кон-Банди се опасява, че цената на звездата на ПСЖ Килиан Мбапе ще падне шокиращо много заради пандемията от коронавирус. Според него нападателят, който бе взет за 180 милиона евро, вече ще струва едва 35, 40 милиона евро.

"Утре, след кризата заради коронавируса, той няма да струва повече от 35 или 40 милиона евро вместо 200 милиона. Кой би могъл да го купи? Тази криза ще пречисти неразумността в професионалния спорт. Все едно е имало ядрена атака и трябва да се изгради наново, но с други основи. Ще има истинска регулация. Дори ще трябва да се стигне и по-далече – да се постави таван на заплатите. Това е реорганизация, която ще засегне не само заплащането на играчите, но също така техните имиджови права и рекламните им договори“, заяви Кон-Банди за „Ouest France“.

„Трябва да пречупим системата на ръководителите, които правят космически сделки във футбола. Не смятам, че играчите ще се справят по-зле, само защото им плащат по-малко. В бъдеще в контрактите за телевизионни права ще трябва да бъде заложен определен процент, отиващ за олимпийските спортове и друг за аматьорските такива, например", пише още Кон-Банди.