Лидерът в Лига 1 Пари Сен Жермен е в контакт с нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд относно трансфер през лятото, пишат медиите във Франция. 24-годишният английски национал се бори да покаже най-добрата си форма през този сезон, като има само два гола в 11 мача от Висшата лига.

Но те дойдоха в предишните му два мача, като последният бе победен в последната минута срещу Уест Хем на „Олд Трафорд“.

Във Франция обаче съобщават, че Рашфорд е „изкушен“ от идеята да се присъедини към ПСЖ, където би станал съотборник с Неймар и Лионел Меси. От „Парк де Пренс“ са се насочили към Рашфорд още от миналото лято, но само в случай, че Килиан Мбапе се присъедини към Реал Мадрид.

Очакванията са 23-годишният световен шампион да премине на „Сантиаго Бернабеу“ идното лято, след като има договор само до края на сезона и към момента отказва да го поднови. Междувременно на Рашфорд му остават по-малко от 18 месеца от контракта му с „червените дяволи“. Юнайтед обаче има възможност да го удължи с още една допълнителна година.

Английският национал има 93 гола в 288 мача, откакто проби в първия отбор под ръководството на Луис ван Гаал през сезон 2015/2016.