Преговорите между футболиста на Барселона Йери Мина и Манчестър Юнайтед са претърпели провал. По информация на The Sun високите финансови претенции, които заявил колумбиецът, отказали „червените дяволи“ от сделката.

Така от Театъра на мечтите потърси алтернатива на защитника и се насочили към Тоби Алдервейрелд. Слуховете са, че белгиецът от Тотнъм може официално да се присъедини към състава, воден от Жозе Моуриньо в следващите 48 часа. За него „шпорите“ искали 67 милиона евро.

Това е доста над сумата, която щяха да платят манчестърци на Барселона за Мина. От „Камп Ноу“ бяха склонили продажбата да се случи срещу 40 милиона евро. Разминаванията между клуб и играч обаче се оказаха решаващи.

Йери Мина

източник: Gulliver/GettyImages

Мина премина в Барселона от Палмейрас през януари 2018 година. За него „блаугранас“ платиха 12 милиона евро, но бранителят така и не успя да се наложи. Той записа едва 370 игрови минути в Ла Лига през изминалия сезон. Сега колумбиецът не попада в сметките на наставника Ернесто Валверде и се очаква до затварянето на трансферния прозорец да напусне испанския шампион.


Още по темата: 

The Sun: Юнайтед в Барселона, финализира сделка за бранител

Колумбиец от Барса е все по-близо до Театъра на мечтите

Йери Мина се изповяда пред Христо Стоичков

Барселона постави цена на Мина