В последните седмици се появиха информации, че германският шампион Байерн Мюнхен би искал да има яснота до лятото дали и как Роберт Левандовски ще продължи договора си „баварците“. Според президента на клуба Херберт Хайнер обаче в Байерн не са поставени под натиск относно ситуацията с поляка.

Левандовски все още е договор с „баварците“ до 2023 година. През последните седмици от ръководството на германския тим многократно подчертаваха, че биха искали да удължат контракта му.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

В интервю за германската версия на „Sky“ Хайнер повтори намеренията на Байерн. Въпреки това 67-годишният бивш футболист даде да се разбере, че отборът от Мюнхен не е под напрежение:

„Все още имаме малко време с Роберт Левандовски. Договорът му продължава до 2023 година, но ще се радвам, ако завърши кариерата си при нас“, заяви Хайнер.

Медиите в Германия пък пишат, че преговорите между Байерн и поляка все още не са започнали. Въпреки това Хайнер намекна, че „баварците“ са в постоянен контакт с играчите на клуба.

Левандовски беше свързван с много клубове през последните месеци. Освен с Реал Мадрид, полският национал също многократно бе пращан в тимове от английската Висша лига.