Крайният бранител на Манчестър Сити Олександър Зинченко е бил много близо до сделка с италианския Наполи през изминалото лято. Това потвърди пред медиите лично неговия агент Алан Прудников. Преговорите са били сериозни и са стигнали до финалната си фаза, ала в последния момент сделката е пропаднала, след като двата клуба не са се договорили за сумата.

„Ние винаги сме били отворени към идеята Олександър да играе в Италия. Наполи показа интерес, какъвто имат от доста време насам към играча. Имах среща със спортния директор на Наполи Кристиано Гюнтоли и имахме принципна договорка с тях. Двата клуба обаче не се разбраха за сумата по трансфера, но ние сме в готовност да преговаряме отново”, сподели Прудников.

„Зинченко не играе много, тъй като е в състав, който има екстремно високо качество и се бори на много фронтове. Неговите моменти ще дойдат, тъй като тренира много и е добър футболист. Ще видим какво ще стане в следващите месеци, а когато тренираш с най-добрите в света, то винаги и ти ще се подобряваш”, довери агентът на украинеца.

„Представям си колко добре ще е за него да го тренира Карло Анчелоти, но нека на избързваме, тъй като трябва да има договорка между двата клуба. Той е перфектен треньор, един от най-добрите в историята на футбола. Същевременно Наполи играе красив футбол, и то в Шампионска лига. Всички предпоставки пред моя клиент са налице”, завърши Алан Прудников за Radio Merte.