Президентът на Пари Сен Жермен - Насур Ал-Хелаифи, настоя, че звездата на отбора - Килиан Мбапе, няма да напусне клуба със свободен трансфер. Френският национал има договор на „Парк де Пренс“ до лятото на 2024-а година, но миналия месец стана ясно, че нападателят е информирал клуба, че не възнамерява да задейства опцията си за удължаването му до 2025-а година. Мбапе е силно свързан с трансфер в Реал Мадрид през последните 18 месеца.

„Нашата позиция е ясна. Мбапе няма да си тръгне безплатно. Това е невъзможно. Най-добрият играч в света да напусне без пари просто няма как да се случи“, каза той при представянето на новия треньор Луис Енрике.

БГНЕС / BGNES
19 снимки

„Самият Килиан също каза, че няма да напусне без пари, така че ако е променил решението си, това не е моя вина. Но повтарям: той няма да си тръгне безплатно. Ако иска да остане, трябва да поднови доовора си“.

Сега обаче Ал-Хелаифи разкри в интервю за Le Parisen, че позицията на Мбапе може да означава, че клубът ще бъдат принудени да го продадат през настоящия прозорец, ако той не се съгласи да подпише нов контракт, а за целта е поставен ултиматум на капитана на Франция от две седмици, за да реши бъдещето си.

„Бях наистина шокиран да науча намерението на Мбапе да си тръгне като свободен агент. Килиан е фантастично момче и джентълмен. Да си тръгне за без пари, при положение че сме най-големият френски клуб, това не е в неговия стил. Бях шокиран и разочарован. Искаме Мбапе да остане, но не може да напусне като свободен агент. Това е пределно ясно и просто. Става въпрос за устна договорка, като Мбапе дори го заяви публично в свое интервю. Така че това не подлежи на обсъждане. Имахме споразумение с Мбапе, както самият той потвърди, устно споразумение“, заяви президентът на ПСЖ.

„Това е причината да съм втрещен. Във футбола никога не виждаш как най-добрият ти играч напуска клуба за без пари. Това никога не се случва. Мбапе трябва да вземе своето решение следващата или по-следващата седмица, нито ден по-късно. Ако не иска да подпише нов договор, вратата на изхода е отворена. Никой не е по-голям от клуба, нито който и да е играч, нито дори аз. Това е напълно ясно”, заяви още Ал-Хелаифи в интервюто за Le Parisen.