Нападателят на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, трябва да подпише нов договор, ако иска да остане в клуба, заяви президентът на клуба - Насер Ал-Хелаифи, по време на пресконференцията, на която официално беше представен новият старши треньор на отбора Луис Енирке.

Капитанът на Франция обяви, че иска да остане на „Парк де Пренс“ и през следващия сезон, но също така и че не възнамерява да се възползва от опцията си да удължи своя контракт с клуба до лятото на 2025-а година. При това положение след година Мбапе ще може да си тръгне от шампиона в Лига 1 за без пари и да се присъедини към Реал Мадрид.

БГНЕС / BGNES
19 снимки

Той изпрати писмо до ПСЖ миналия месец, в което заяви, че няма намерение да удължава договора си, а по-късно поясни, че не е искал от френския клуб да му позволи да премине в испанския гранд Реал Мадрид, който миналото лято не успя да вземе нападателя.

Ал-Хелаифи обаче изрази увереност, че ПСЖ няма да допусне Мбапе да си тръгне без пари. Това изказване подхрани слуховете, че френският първенец е готов да продаде своя нападател през този трансферен прозорец, ако играчът не се съгласи да удължи контракта си.

„Моята позиция е много ясна. Не искам да я повтарям всеки път: ако Килиан иска да остане, ние искаме той да го стори, но трябва да подпише нов договор. Не искаме да загубим най-добрия играч в света без пари, не можем да направим това. Това е френски клуб. Той каза, че никога няма да напусне безплатно. Ако промени решението си, вината не е моя. Не искаме да загубим най-добрия играч в света без пари, това е напълно ясно“, заяви Ал-Хеалифи.

Мбапе завърши като голмайстор на Лига 1 в последните пет сезона.