Футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба посочи момента, в който се е убедил, че трябва да напусне клуба през лятото на 2012 и да премине в Ювентус като свободен агент, след като отказа да подпише ново споразумение с "червените дяволи".

Французинът заяви, че това се е случило по време на домакинския двубой срещу Бекбърн Роувърс в последния ден на 2011 година. Преди началото на мача "червените дяволи" са имали проблеми с контузии, а Погба все още чака своя дебют във Висшата лига. Сър Алекс няколко пъти до момента е обещавал, че ще даде шанс на младежа, но въпреки това решава да преквалифицира Рафаел да Силва в ролята на вътрешен полузащитник, който да си партнира с Парк Джи Сун, вместо да заложи на французина.

В хода на мача сър Алекс пък пуска Андерсон и Уил Кийн, но отново не посяга към Погба. В крайна сметка Юнайтед губи този двубой с 2:3, въпреки че тогава Димитър Бербатов вкарва и двете попадения за своя тим.

"Просто исках да играя и да видя, че ми вярват. Този мач с Блекбърн ме остави с разбито сърце. В отбора нямаше халфове, защото имаше много контузени. Пол Скоулс също не беше там. Мисля, че това беше в момента, когато се бе отказал, преди да реши да се върне. Рафаел игра в центъра с Парк, а аз дори не влязох в този мач. Бях на пейката, загрявах, мислех, че ще вляза и това ще бъде голяма възможност за мен. Това не стана, след което се случиха останалите неща. Разбира се, мениджърът има право на избор, но в този ден останах с разбито сърце", разказа Погба.