Пол Погба заяви, че майка му винаги му е казвала, че той ще се завърне в Манчестър Юнайтед, след като напусна клуба през 2012.

Френският национал се присъедини към Ювентус със свободен трансфер през лятото на въпросната година, след като бе разочарован от липсата на достатъчно шансове като титуляр в първия тим на „Олд Трафорд“. Но независимо, че заигра в Торино, Погба сподели, че майка му винаги е вярвала, че синът й ще се завърне в Манчестър. „Майка ми винаги казваше: „Ще отидеш някъде, но ще се завърнеш“. Винаги го казваше. Знаете как се държат майките – нещата, които тя каза: „Ще се завърнеш тук, не се притеснявай“ и това бе след като напуснах Юнайтед. Тя казваше „Ще се завърнеш в Манчестър, не се тревожи“, и това и стана“.

Погба се завърна в редиците на „червените дяволи“ през 2016 за рекордна тогава сума и той казва, че се е завърнал, за да приключи това, което е започнал в клуба, откъдето излязъл като юноша. „Когато се завърнах, бях наистина щастлив. Напуснах клуба и довърших започнатото. Просто отидох другаде, за да го завърша. Очевидно, да се завърна там, откъдето започна всичко за мен, е причината поради която също толкова щастлив. Сега мога да изляза като утвърден играч, а не младеж“, коментира той за официалния подкаст на клуба.

Погба пропусна по-голямата част от сезона поради различни проблеми с контузии, но настоява, че травмите му са го направил „по-мотивиран и гладен за успехи“, когато се завърне на терена. След проблемите в началото на сезона, френският национал се подложи на операция на стъпалото през януари и не е играл във Висшата лига от Боксинг Дей насам. Той обаче е възстановен и ще поднови тренировки, когато обстановката се подобри.