Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино ще иска от Манчестър Юнайтед да направи свой приоритет привличането на нападателя на Тотнъм Хари Кейн, ако той стане следващия мениджър на клуба това лято, пише „The Telegraph“.

Аржентинецът е считан за фаворит за поста на „Олд Трафорд“, който в момента заема Ралф Рангник до края на сезона. Бъдещето на Почетино на „Парк де Пренс“ не изглежда напълно сигурно заради разочароващите резултати напоследък и дори се заговори, че Зинедин Зидан ще го замени от лятото.

Ако 49-годишният аржентинец застане начело на Ман Юнайтед, британското издание твърди, че той вероятно ще настоява пред ръководството да направи всичко по силите си, за да вземе звездата на „шпорите“ Кейн след силните им работни отношения в Тотнъм в миналото.

Капитанът на Англия беше готов да напусне миналото лято, когато беше пред трансфер в Манчестър Сити, но президентът на лондончани Даниел Леви отхвърли офертата от 130 милиона паунда на „гражданите“.

Кейн и Почетино може да се съберат отново, този път на „Олд Трафорд“ през следващия сезон, но Юнайтед може да се наложи да плати рекордна сума за Кейн. През този сезон нападателят има 15 гола във всички турнири, макар и само пет във Висшата лига. Най-резултатният му сезон беше 2017/2018, когато отбеляза 41 попадения именно под ръководството на Почетино.