Ръководството на Ювентус обмисля възможността да прати крилото Марко Пяца в друг тим под наем през януари. Причината е, че талантът все още не е възстановен от своята контузия.

В предишните дни се появиха информации, че 22-годишният хърватин ще играе за младежката формация на „бианконерите” в петък, но сега има ново развитие и той почти сигурно няма да вземе участие във въпросния мач.

Серия А се черви след нова порция неуважение към Ане Франк

Пяца не е играл за Юве от март насам, когато увреди връзки в коляното си. В неговата родина дори се появиха информации, че футболистът преминава през много тежък в психологическо отношение период  заради тежката травма. Тази ситуация в комбинация с изключително яростната конкуренция в атака за „старата госпожа” на практика превръща младата надежда в периферна фигура.

Затова шампионите на Италия сериозно умуват над сценария да предоставят шанс на Пяца да се докаже отново, като премине в клуб, където „би могъл да получи нужното време и пространство да се развива”.

През лятото Пяца бе свързван доста усилено с Фиорентина като евентуална част от трансфера на Федерико Бернардески към Торино.