Президентът на новият испански шампион Реал Мадрид Флорентино Перес нямаше как да не бъде изключително щастлив триумфа в Ла Лига. „Лос бланкос“ станаха шампиони за 35-и път в историята на клуба, след като в събота разгромиха 4:0 Еспаньол.

„Аз и феновете се чувстваме удовлетворени. Планирахме да спечелим Ла Лига и Шампионската лига. С първата цел вече се справихме, сега остава втората. Карим Бензема заслужава да спечели „Златната топка“. Нямат право да го лишат от тази награда. Карло Анчелоти е треньор с огромен опит, но винаги се намират и критици. Връзката му с Реал е очевидна, ценностите ни напълно съвпадат”, заяви развълнуваният Перес.

БГНЕС
19 снимки

Впоследствие Перес и Анчелоти коментираха темата с евентуалния трансфер на Килиан Мбапе в Реал. Както е известно, нападателят на Пари Сен Жермен има договор само до края на сезона и испанският гранд е основен фаворит за неговия подпис.

„Мбапе ли? С Флорентино начело бъдещето на този клуб вече е написано“, каза италианският треньор.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

„Значи той идва, така ли е?“, последва уточняващ въпрос на журналист. „Не съм казвал такова нещо”, отговори Анчелоти.

„Ще говорим за Мбапе, когато започнем да планираме нещата за следващия сезон. Преди това трябва да завършим този“, коментира пък президента Флорентино Пресе.