Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес бил готов да увеличи заплатата на голямата звезда на тима Кристиано Роналдо, но имал своите условия, пише Diario Gol.

Според информацията на изданието босът бил склонен да предложи на португалеца това, което иска, още следващата седмица, стига „белите“ да елиминарт Пари Сен Жермен на осминафиналите на Шампионската лига. Действащият европейски клубен първенец има аванс след първата среща от 3:1, а ответният мач е на 6 март от 21.45 часа на „Парк де Пренс“. Ако момчетата на Зинедин Зидан вземат с успех и второто изпитание, Перес планирал да удовлетвори исканията на петкратния носител на „Златната топка“.

France Football: Роналдо искал в ПСЖ през 2012 година

Условията на боса обаче не свършвали до тук. Твърди се, че шефът е готов да вдигне размера на възнаграждението на нападателя, но в замяна на още нещо. Той щял да настоява Роналдо да не изпълни до край договора си с Кралския клуб, а да бъде продаден година преди изтичането му, т.е през 2020-а. Така Перес калкулирал, че ще може да компенсира парите, които ще плати за увеличението.

Президентът бил наясно, че с оглед възрастта на футболиста (33), след две години няма да има много претенденти за подписа му, но също така бил уверен, че ще може да уреди сделка в Китай, откъдето ще получи удовлетворяваща сума.

Кристиано поискал трансфер, Реал го пускал само за Неймар

Запознати споделят, че плановете на Роналдо за бъдещето били по-различни, но всичко било в неговите ръце и той можел да промени първоначалните си виждания. Говори се, че португаецът смятал да изпълни контракта си с „белия балет“ (до 2021 година), а след това да поиграе още малко в САЩ, където да прекрати кариерата си. Офертата на Перес обаче можела да преобърне всичко.